8. 2. 10

TUHAFLI VAKAT


Nijaz SALKIĆ
Ovo je haufli vrijeme. Dunjalučari uživaju ahiretli insani pate. Iblis l.t. je svakodnevno i cjelonoćno u medijima. Zar niste čitajući štampu i gledajući TV zapazili njegovu čuvenu krilaticu. Blago kafirima a teško vjernima-mu'minima. Istina je uglavnom znana svakom trijeznom čovjeku. Ko govori istinu on je popljuvan, žigosan i označen u desetere teftere.
Kaže Uzvišeni Allah s.v.t.a.: Misle li ljudi da će biti ostavljeni na miru ako kažu: "Mi vjerujemo!" i da u iskušenje neće biti dovedeni? Mi smo u iskušenje dovodili i one prije njih, da bi Allah sigurno ukazao na one koji govore istinu i na one koji lažu.
Zbog toga je Allahov Poslanik, s.a.v.s., u jednom od hadisa rekao: Divan li je primjer vjernika koji je u svakom pogledu na dobitku. Ako ga zadesi kakvo dobro, on zahvali Allahu, a ako ga zadesi kakva nedaća on se strpi - osaburi, pa mu opet bude dobro (obzirom da će za strpljivost biti nagrađen od Allaha). Allahov Poslanik ovaj hadis završava sa konstatacijom da je to slučaj samo sa vjernikom.
Upamet!

Ni komentarjev:

Objavite komentar